2015. május 23., szombat

Mentawai gyorsjelentés

Dzsakartát meg Padangot leírom talán holnap, ez csak egy gyorsjelentés, hogy az aktuális eseményekről is legyen info.
A Mentawai szigeteken vagyunk (térkép jobbra), ami Szumátrához tartozik, és arról híres, hogy itt kb. semmi sincs, csak néhány sziget, azokon dzsungel, néhány falu, a falun kívül néhány faház, a vízben meg hullámok. Ez utóbbiak elvileg a legjobbak a világon. Azért elvileg, mert az évek óta tartó hagyományt követve eddig ezt a túrát is beszoptuk. Vannak ugyan hullámok, de korántsem világszínvonalúak, ráadásul mind jobbos. Ugyanis ha kicsi a swell, akkor csak a jobbos törések működnek. Viszont mi Chavitooval sajnos nem vagyunk igen jó szörfösök, és csak a front side-unk jó, azaz a balos hullámokon tudnánk aratni. Na most 4 napja nyomatjuk a rohadék jobbosokat kevesebb-több sikerrel. Chavitooval váltjuk egymást, hogy melyik nep ki a depressziósabb. Ugyanis fél éve arra készültünk, hogy a világ legtökéletesebb, csövelő balosait fogjuk csaapatni, de ilyet még távolról sem láttunk. Mint ahogy Balin is 1 óráig voltak csőhullámok, aminek én a felére értem oda.
Kicsit ambivalens a depsresszió itt, mert közben gyakorlatilag a paradicsomban vagyunk. Nem a természetért jötünk ide, de tényleg nem igazán tudok elképzelni ennél szebb helyet, pedig már szerencsére jó sok szép helyen voltam. Apró szigetek, 20 méteres pálmafák mindenhol, az egyik helyi arc nemrég mászott fel csapott le nekünk néhány kókuszdiót, őrületes naplementék, és csodálatos egyedüllét. A mi "resort"-unk 4 faházból áll, jelenleg rajtunk kívül még két vendég van. :) Ezeken a házakon kívül van mégegy hasonló "resort", a többi inkább csak kunyhók, ahol a helyiek laknak. ha elindulunk a parton egy irányban, max ezekbe tudunk belefutni (mármint látni őket a partól, mert a kunyhók az erdőben vannak elszórva), egyébként csak magunk vagyunk, mint a Számkivetettben. Kár, hogy a fotók nem nagyon mennek fel, majd Picasara feltöltögetem őket max.
Szóval keserédes a dolog. Lehet persze hisztizni, hogy milyen idióták vagyunk, de azt érdemes hozzágondolni, hogy fél éve csak erre készülünk, és lehetetlen szinten szopjuk be ezt állandóan. A Maldív-szigeteken is 2 nap igazi szörf volt a két hétből, és az sem volt azért tökéletes. Előtte Balin 10 napig ágyban feküdtünk, 1 óráig volt jó szörf, aztán 40 fokos lázzal estem ágynak, most Balin is 7 napon keresztül nem volt szörf, pont amikor ott voltunk. Előző héten volt, és amit felszálltunk  a géppel, megint nekikezdett, Zsombi elmondása alapján. Szóval remélem az utolsó három napra jön valami swell, mert egyébként egy machetevel fogom felaprítani az összes deszkámat! :)
Amúgy ma már volt egy-két nem annyira szar ride-om, úgyhogy talán a legretkebb résznek vége.
Végül itt egy fotó a teraszunkról azért, hogy lássátok, ha nem szörföznénk, milyen helyet élvehetnénk rendesen! :)

Itt is lehetne szörfözni, ha természet anya egy minimálisan tenné a dolgát...
Persze azért van itt egy csomó dolog, ami nagyon király, és persze azokat élvezzük is, majd írok azokról is, ha olyan kedvem lesz. ;)

2 megjegyzés:

  1. most komolyan zari! hogy lehet ezt ennyire beszivni allandoan?!?!?!?! ketsegbeejtö ez az egesz! es en most tök szomoru vagyok, hogy ez sem sikerült olyanra, amilyen tervben volt! :-( persze nem marad mas hatra, mint elvezni a szörfön kivüli gyönyört, DEAKKORIS!!!! csabonak is sok puszi es fel a fejjel! meg neked is! :* :* :* :* :*

    VálaszTörlés
  2. :) köszi moki! Most lesz másfél nap swell, abba megprobalunk belesuriteni két hetnyi jó szorfot! ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.