2015. június 2., kedd

Mentawai szörf

Ott tartottunk, hogy teljes idegösszeomlás volt szörf terén Chavitooval a negyedik napon, ami elég gyorsan eljutott odáig, hogy már ebéd előtt megittunk fél liter Bacardit! :) Nem vagyok benne biztos, hogy nem lettek volna jobb opciók (mármint törések, ahova mehettünk volna) ilyen swell/szél együtállásnál, de igazából ez mindegy is, 4 napig csak jobbos hullámokon szörföztünk, és távolról sem tökéleteseken. Normál esetben nem lenne dráma, de arra számítottunk, hogy itt majd tökéletes balos csövek lesznek.
Na balos csövet még csak nem is láttunk, ami a világ ezen a felén szerintem ritkaságnak számít, de azért voltak jó ride-ok. Az első napokon Burgerworldön pl. életünk legnagyobb hullámain szörföztünk, ezekről sajnos nincs fotó. Így kell elképzelni, csak jóval nagyobb hullámokkal:

Chavitoo Burger Worldon
Letörés előtt nagyobbak ezek, előző nap meg még nagyobbak voltak
Chavitoo szaggat
Ezzel a sessionnel elégedett lehet :)
Rólam is van kép, de az június 15-én érkezik csak, másolási malőr miatt...

Aztán a legtöbbet Nippusin szörföztünk, ami szintén egy jobbos törés, nagyon szép környezetben, de nem lett a szívem csücske. Ezen a két törésen lett mondjuk azért talán a két legjobb backside szörfözésem ever, szóval azért teljesen nem lehetek elégedetlen. Meg a táj tényleg a világ legeslegszebbike. Meg ott volt Chavitoo. Meg volt sör is! :)

Nippusi szivárvánnyal
Duck dive öltönyös figurával
Sör temankuval
Sör magában
Az utolsó három nap aztán lett egy kis nyugati komponens a déli swellben, úgyhogy beindult néhány balos törés is. Mi ezekből leginkább Beng-benget próbálgattuk, ami nem egy túlságosan csöves törés, de azért elég király. Egy esetben E-Bay is működött, viszont ezt csak utólag tudtam meg, úgyhogy ez a fő törés kipróbálatlan maradt. :( Beng-beng azért néha tényleg világszintű hullámnak mutatkozott, úgyhogy a többi fotó inet jön:

Chavitooról sajna csak ez az egy van nekem
Elég chill a hangulat napfelkeltekor
A kobra támad
Radikál drop, de összeszedtem
Egész jó kis hullám lett belőle
Cső azért nem
Mégegy király pozíció
Előkészít
És ez is csak majdnem
Összeomlott kicsit :)
Top turn
Spricc
Belógó finek
Még finek
Kicsit lent van, de jól néz kiAlulról

Glassy
Nekem ez a kedvencem


Három fő tanulsággal jöttem haza.
 1. Ha szörfözni megyünk, gyakorlatilag semmilyen elvárásunk nem lehet. Ezt próbáltuk most is megvalósítani, de a sok felkészülés sajna nagyon bepörgetett minket, úgyhogy ezentúl nem fogok készülni a szörfre.
 2. Ha megyek még szörftúrára, akkor csak úgy, hogy minimum két hét egy helyben. Ha akár Balin, akár Mentawain maradtunk volna 2 hetet, és nem mentünk volna a másik helyre, akkor lett volna kellő méretű swell.
 3. A cső keresgélést feladom. Ha egyszer mázliból összejön, akkor persze örülni fogok neki, de mint fő cél, elengedem, mert csak elrontja a szörf élményt. Ha nem cső-mániával jöttünk volna ide, akkor nem lettünk volna ennyire lelombozva. Arra is rá kellett jönnöm, hogy amúgy sem szörfözöm elég jól, tökéletes hullám kellene, hogy ki is jöjjek egy csőből, arra meg nem lehet építeni, hogy pont abban az 1-2 hétben lesz, amikor én ott vagyok egy évben a szörf közelében. Majd élvezem azt, ami adódik.
A végére még két kép a lakatlan szigetes túráról:

Király lakatlan sziget
Igyekeztem bejutni a fák közé, de konkrétan nem tudtam
Életkép
Egy videót is azért iderakok, hogy legyen legalább egy normális a blogon (nem olyan király mint a maldív-szigeteki, de legalább videó:

5 megjegyzés:

 1. uramistenatyavilag de szuperjok ezek a kepek zari!!!!! meg csabooo!!!!
  en örülök, hogy vegre elmult ez a csöpara, mert ez azt jelenti, hogy innen majd lehet együtt elvezni a szörföt, nem lesz allando görcs! ;-)
  szuperszep helyek, szupergyönyörü hullamok, szuperkafa tarsasag! mi kö meg???? :D
  *moki*

  VálaszTörlés
 2. Hat igen ahogy mondani szoktak az ido mindent megszepit..Igy egy het utan en meg mindig nagyon fusztralt vagyok. De termeszetesen az egyik szemem sir a masik mosolyog, mert azert nagyon szerencsesek vagyunk, hogy egy ilyen csodas helyen tolthettunk egy hetet es minden aldott nap szorfozhettunk ( rohadek jobbosokon, foleg Nipussy ).
  Mikitoo sztem meg az felkeszulesed igen is hogy hasznos volt en vegig erotol duzzadonak es magabiztosnak lattalak ami sztem nagyban hozzasegitett a sztem kivalo teljesitmenyedhez! Mert azert amit Te elertel az nem semmi, figyelembe veve a lehetosegeidet. Szoval en csak gratulalni tudok es tenyleg buszke lehetsz magadra! A tobbit? meg ugysem tudjuk kiverni a fejunkbol soha :))

  VálaszTörlés
 3. :)) Chavitooo! Pont úgy van ahogy mondod, nem volt az azért annyira rossz! :)
  Köszi a támogatást, jól esik! :) Te is büszke lehetsz magadra, hiszen a körülmények neked se kedveztek (pl. a deszkád, meg a jobbos hullámok)! Viszont akkora hullámokat toltunk, ami szerintem mind a kettőnknek büszkeség lehet!

  VálaszTörlés
 4. Ezek boszmeteg nagy hullamok de valami irtozatos szepek baszki... eleg a rinyabol, en egyszer akartam volna ilyesmiken menni, de sose jott ossze...

  VálaszTörlés
 5. Írtam is, hogy az utolsó két nap voltak jó hullámok, de hát a világ legjobb szörfös helyén voltunk! Kb. 30 session-ből 3... Ez olyan, mintha fél évet edzenél arra, hogy 300-zal kőrözz a Hungaroringen egy Ferrariban, de amikor megérkezel, azt mondják, hogy csak az 1-es és a 2-es fokozat megy, max 90km/óra. Erre is rá lehet vágni, hogy csomó ember még sose vezetett Mercit se. ;) De persze részben jogos a kommented, azért is írtam, hogy én rontottam el jórészt a túlzott készülődéssel, meg a túlzott elvárásokkal. Ja, és ezek a hullámok inkább a fotók miatt tűnnek nagynak. De most előkerült egy fotó a második napról, ami csak kicsit volt kisebb az első napnál, és azon már tényleg látszik a méret... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.